Back to work – 5 moduri prin care să rămâi motivat

 

A trecut și Paștele și ne întoarcem iar la muncă. Până la următoarea zi liberă mai e mult așa că trebuie să rămâi motivat. Îți place sau nu ceea ce faci, trebuie să găsești întotdeauna ceva care să te determine să-ți duci ziua de muncă la bun sfârșit.

 

kristanna-loken-quote-im-ready-to-go-back-to-work

 

Hai să vedem 5 moduri prin care să rămâi motivat:

 

  1. Organizează-te. Da, știu că știi deja cum să faci asta, dar răspunde-mi repede la câteva întrebări: ordine pe birou este? agendă ai? calendar? știi ce ai de făcut inclusiv mâine? Cred că întotdeauna este loc de mai bine. Pune-ți o cafea și fă-ți o listă. Oricât de banale ar părea listele, te vor ajuta foarte mult să te organizezi.
  2. Meditează. 10 minute pe zi este suficient. Gândește-te dacă îți place ceea ce faci, dacă ești mulțumit și te simți împlinit, dacă se poate îmbunătății sau dacă vrei altceva. Dacă te vei gândi la lucrurile astea și vei avea răspunsuri pozitive, atunci ia-ți alte 10 minute și gândește-te cum să devii mai bun. Cele 10 minute de meditație îți vor schimba viața. Știi cum e, pauzele lungi și dese, cheia marilor succese 🙂
  3. Încearcă să faci un mic pas către finalizarea proiectului. Poate fi un portofoliu la care lucrezi deja de câteva săptămâni, un proiect handmade, o măsuță pe care n-ai terminat-o încă, lista de emailuri pe care nu ai trimis-o sau telefoanele pe care le ai de dat. Pași mici și siguri. Folosește agenda. Te motivează să vezi cum dispar responsabilitățile de pe listă.
  4. Anticipează. Da, îți spun să muncești mai mult în primele zile în care te întorci la birou sau la oricare alt loc de muncă. Dacă intri ușor, încă obosit din vacanță, nu o să dai randament. O să-ți fie gândul plecat încă vreo 2 săptămâni și productivitatea o să fie zero. Încearcă să muncești mai mult în primele zile ca să-ți rămână mai puține de rezolvat pentru mijlocul lunii. Anticipează problemele, lucrează la proiecte înainte și pregătește-ți agenda pentru săptămânile următoare. Abia atunci merită să mai iei o pauză și vei avea totul organizat. Vei fi mai motivat să lucrezi când vei ști că ai mai tăiat de pe listă câte ceva. Hai că poți, curaj!
  5. Gândește-te la recompense. Da, este ultimul punct și cel mai important de altfel. Așa funcționăm: ne gândim la recompense. Nu ai parcă mai mult spor atunci când te gândești că te așteaptă o distracție cu prietenii după muncă? Sau poate mergi la un restaurant să petreci o seară liniștită alături de familie, sau poate abia aștepți să vezi serialul ală pe care tot îl amâni de ceva timp. Vizualizează recompensa și vei fi gata pentru încă 1 oră de muncă. Trece repede și-apoi ești liber. Nu-i așa că merge?

 

Hai că se poate. Urmează niște luni productive în care o să fii cel mai bun!

Și-acum, să vină rezultatele!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *