Nu ești la curent cu noutățile de pe litoralul românesc? Afla de aici!

 

Dacă vă plănuiți anul acesta vacanța la mare, s-ar putea să fiți întâmpinați de o mulțime de noutăți. S-au mișcat atât de repede încât și noi, localnicii, suntem uimiți de ce a răsărit “peste noapte”.

Să le vedem:

Știați că…

  • în stațiunea Mamaia tocmai s-a deschis în luna aprilie cea mai mare parcare publică din România? Se află la cazino, are 7 etaje și 400 de locuri de parcare gratuite momentan. Planul este ca acestea să rămână gratuite timp de 5 ani (totuși, nu m-ar mira să introducă vreo nu știu ce taxă până la vară. Am văzut că turiștii sunt dispuși să plătească oricât pe un loc de parcare în buricul târgului, la Cazino).

 

  • în Năvodari se construiește (de ceva timp) singura piață de pește de mari dimensiuni din România? Clădirea uriașă în formă de păstrugă (seamănă cu o păstrugă?) o să găzduiască mai multe puncte de vânzare a peștelui proaspăt, un restaurant, un muzeu al peștelui și o sală de evenimente. Se vor ține aici expoziții culinare, concursuri gastronomice, dar și festivaluri cu specific pescăresc. Se aude că ar fi gata în curând.

 

piata peste

 

  • au refăcut drumurile Năvodari – Mamaia și Năvodari – Lumina și o să aveți muuuulte (prea multe) sensuri giratorii în cale :). Calitatea drumurilor lasă de dorit (zici că ești cu barca), dar acum avem 2 benzi pe sens, panouri fotovoltaice și piste pentru bicicliști. Ce vrei mai mult? După ce că le-au făcut și pe astea… :)) Doar nu ești pretențios. Și dacă ești, te adaptezi.
  • tot Năvodariul o să vă facă o surpriză anul acesta pe 30 iunie când ar trebui să fie gata centrul de afaceri? Peste drum de acest centru avem și construcția Aqua Park-ului (și acesta se anunță cel mai mare din țară) care pare să nu se mai termine. Termenul a fost deja amânat, așa că, nu se va putea bucura nimeni de el anul acesta.

 

12530600eba70513eaed3c6ce82d9d8493

 

  • avem și o alee de promenadă (nouă) lungă de 4 km, exact lângă plajă? Aceasta leagă orașul Năvodari de stațiunea Mamaia.
  • s-au finalizat lucrările de lărgire a plajelor constănțene și a celor din Eforie Nord? Astfel plaja are acum 100 de metri, de 5 ori mai mult față de cât avea înainte.
  • au răsărit o mulțime de hoteluri și pensiuni pe drumul care face legătura între Năvodari și Mamaia? Dacă ne minunăm noi, localnicii, că apar peste noapte, darămite turiștii care vin 1 dată pe an.
  • lucrările pentru noua aripă a mall-ului City Park din Constanța sunt aproape de finalizare? Aceasta are peste 70 de magazine noi, peste 1000 de locuri de parcare, un centru fitness cu piscină și suprafața hipermarketului Cora dublată.

 

Dacă n-ați mai trecut de mult pe la mare, o să vi se pară foarte ciudat. Se schimbă multe de la zi la zi, darămite de la an la an. Bucurați-vă de tot ce veți găsi aici. Cine știe ce o să mai găsiți (sau nu o să mai găsiți) anul viitor?:)

 

 

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *