Interviu cu mine – Creative life

Câteodată, cel mai greu lucru pe care îl faci este să vorbești despre tine. Poți realiza multe lucruri extraordinare, interviuri, experimente sau să-i convingi pe ceilalți să vorbească despre ei, dar cel mai greu este să te descrii pe tine.

Pentru cei care nu mă cunosc, numele meu este Bianca Popa și sunt deținătoarea acestui blog. Mai multe despre mine aici și aici. Pe lângă scris, traduceri și meditații, îmi dedic timpul proiectelor artistice. Urmând modelul artiștilor care au participat la această campanie de promovare a activității handmade, am descis să realizez un interviu cu mine și să vă prezint latura mea creativă.

Vreau să vă spun că am inițiat această campanie de susținere a acestor minunați artiști pentru că și eu mă aflu în aceeași situație.

În România, produsele handmade nu sunt văzute ca în alte țări, nu sunt promovate și sunt considerate adesea scumpe. Un produs la care ai lucrat câteva zile, pe care l-ai îndrăgit de când era idee, unde ți-ai pus sufletul și toată creativitatea ta, merită să fie promovat, admirat și cumpărat de oameni care apreciază arta.

Ca și în celelalte interviuri pe care le-am făcut cu artiștii handmade de până acum, voi răspunde și eu la aceleași întrebări. Creațiile mele le găsiți pe pagina de facebook Creative life.

dsc_6258 

  1. Cu ce mă ocup ?

Activitatea mea handmade este destul de variată. Creez cadouri din pamperși pentru bebeluși (pentru aniversare/botez), decorațiuni pentru nuntă (numere de masă, mărturii pentru nuntă și botez), decorul pentru masa de prezidiu, lucruri necesare mirilor: cutii pentru verighete, tăvițe personalizate pentru lucrurile miresei, coșulețe pentru flori sau pentru orez; mărțișoare, decorațiuni pentru Crăciun/Paște și alte sărbători, decorațiuni pentru casă, lumânări, dar și figurine pictate manual pentru moț, botez sau pentru o petrecere tematică.

 

  1. Cum am început?

Dintotdeauna mi-a plăcut să creez diverse lucruri. Încă de mică mi-a plăcut să pictez, să modelez și să mă joc cu diferite materiale. Toate acestea au prins contur mai târziu, când am început să-mi decorez camera. De curând am început să realizez articole pentru nunți și cadouri pentru bebeluși. Dezvolt pe zi ce trece orice idee îmi trece prin cap și astfel apar lucruri noi pe pagina mea de facebook.

 

  1. Ce fel de materiale folosesc?

Pentru cadourile pentru bebeluși folosesc pamperși și numai lucruri din bumbac, delicate și moi. Articolele pentru nunți și decorațiunile pentru casă sunt realizate din lemn, plastic, hârtie, sticlă sau materiale textile, în funcție de cerință. Figurinele sunt din polistiren și sunt pictate manual.

 

  1. Prin ce se deosebesc produsele lucrate manual de mine față de celelalte produse obișnuite pe care le găsim în magazin?

Produsele pe care le realizez sunt unice, eu nu fac dubluri. Foarte rar se întâmplă să lucrez de două ori același produs. Totul pornește dintr-o idee conturată cu ajutorul clientului sau pur și simplu din imaginația mea, și astfel, nu veți găsi în magazin aceste produse.

 

  1. Care sunt preţurile pe piaţa românească pentru asemenea produse? Este o activitate care poate aduce profit?

Prețurile pentru accesoriile handmade în România sunt accesibile, aș spune eu. În alte țări aceste creații costă mult mai mult. Totul depinde de cât crezi tu că valorează munca depusă pentru produsul respectiv. Această activitate poate aduce profit, însă necesită multă promovare.

 

  1. Cum îmi promovez produsele?

Creațiile mi le promovez online, pe pagina mea de facebook, însă și offline, prin clienții care îmi cumpără produsele. Particip și la târguri ori de câte ori am ocazia.

 

  1. Ce mesaj am pentru cei care fac handmade? De ce ar trebui să țină cont?

Fetelor, că în special voi faceți handmade, mesajul meu este să vă promovați activitatea cum puteți voi mai bine și să vă apreciați munca. Lucrați cu atenție fiecare produs și faceți poze bune, care să descrie cât mai bine ceea ce ați realizat.

 

DSC_1356

dsc_6223

DSC_1471

 

Save

5 Comments on “Interviu cu mine – Creative life”

  1. Sunt foarte frumoase lucrurile pe le faci! Si eu am diferite tentative de handmade-uri, dar din lipsa de timp nu ma tin de treaba. Felicitari!

    1. Mulțumesc mult pentru apreciere Amalia! Nici eu nu dedic tot timpul meu activităților handmade, cu toate că mi-aș dori, însă câte puțin în fiecare zi și e suficient să iasă ceva minunat. Cu pași mici, putem face orice. Și mie mi-ar plăcea să-ți vad creațiile. Aștept câteva poze! Mult succes și ție!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *