Balconul Julietei din Verona – mai ceva ca la Hollywood

 

Nici Romeo, nici Julieta nu-și imaginau vreodată ce-o să devină locul în care ei și-au declarat iubirea. 🙂

Să vă povestesc…

 

Încă de la intrare, o aglomerație incredibilă, care mai de care să se iscălească pe pereții clădirii, să prindă lăcățele, să-și declare iubirea, să-i pună mâna Julietei pe sânul drept (statuia din bronz din curte – se spune că aduce noroc), o nebunie totală.

Bineînțeles, atracția principală este BALCONUL, care, e mai ceva ca la Hollywood. Nici pe covorul roșu nu cred că se fac atâtea poze.

Și pentru că nu intri oricum, trebuie să plătești 6 euro ca să poți urca. Vă spun sincer că nu știu cum am ajuns sus, de fapt cred că stiu, împinsă de cei din spatele meu :)) Vă imaginați ce era acolo…

Surprinzător, aici toată lumea îți respectă locul în balcon. Când ți-a venit rândul, ți-a venit! Tu ești vedeta! În afară de rudele sau prietenii care îți fac poze, mai sunt și alții care își vor păstra amintiri cu tine, ca să știi 🙂

Sus, evident că nu poți sta mai mult de câteva secunde, cât pentru cel mult 5 poze, și asta dacă fotograful de jos se mișcă repede. De fapt, ăsta este secretul. Aici nu poți să ajungi singur/ă, că nu are cine să-ți facă poze.

În cazul nostru, Marius a spus că lui nu-i trebuie să facă pe Julieta și m-a lăsat pe mine să mă bucur de privilegiul de a urca în vestitul balcon.

Asta e tot. Urci, faci poza și-ai plecat. 🙂

Oricum, ai treabă pe jos: să dai 10 euro pe cel mai ieftin lăcățel cu 2 cheițe, să o pipăi pe Julieta că-ți aduce noroc, să-ți faci poze, să te iscălești și tu pe pereți că doar n-ai trecut degeaba pe acolo, trebuie să-ți lași amprenta cumva.

Și uite așa, nici nu știi ce-i cu tine cât stai în curte, pentru că e atâta îmbulzeală și locul e atât de mic încât nu te poți bucura în voie de toate cele.

DSC_2466 DSC_2476 DSC_2499 DSC_2500

 

Dacă ai trecut pe acolo, aștept să-mi povestești experiența ta. Dacă nu, merită să încerci, dar trebuie să știi ce te așteaptă!

 

2 Comments on “Balconul Julietei din Verona – mai ceva ca la Hollywood”

  1. E imposibil, tocmai la casa Julietei, să avem amintiri fără alte persoane necunoscute :)) Este locul atât de mic… Și eu mă mir cum am reușit să facem poză cu statuia, singuri, dar lumea era civilizată și chiar stăteau la rând 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *