Labirintul ascuns din Verona, Giardino Giusti

 

Pe o străduță oarecare, îngustă și lungă, căutam de ceva timp cu harta în mână minunata grădină Giusti. Deodată văd un indicator micuț cu numele ei. Ciudat. Erau niște ziduri care nu păreau să ascundă un labirint grandios așa cum ne fusese descris.

Am pășit curioși înăuntru. Dincolo de zidurile de beton era totul verde, de o frumusețe cum nu mai văzusem până atunci. Într-adevăr, soarele de primăvară ajuta mult la crearea atmosferei idilice.

hydgf

Grădina Giusti este celebră în întreaga lume pentru natura, arta și istoria sa. A fost creată la sfârșitul secolului al XV-lea și păstrează intacte fântânile, grotele, statuile mitologice și un labirint întortocheat, de mici dimensiuni, unul dintre cele mai vechi din Europa. Oferă de asemenea una dintre cele mai frumoase panorame din Verona.

20140419_131958

Există și o legendă locală conform căreia dacă doi îndrăgostiți reușesc să se găsescă în labirintul care se află în partea dreaptă a grădinii, sunt predestinați să rămână împreună pe viață. Merită încercat, așa, de dragul legendei :).

hd

Printre cei care i-au trecut pragul se află Cosimo De’ Medici, De Brosses, Addison, Împăratul Joseph II, Goethe, Mozart, Charles Félix de Savoie, Suares și Gabriel Faure. Atâția oameni importanți au vizitat-o încât trebuie să ajungeți și voi!

Grădina este deschisă de pe 1 aprilie până pe 30 septembrie de la ora 9 la 20.00 și de pe 1 octombrie până pe 31 martie de la ora 9 la 19.00. Prețul biletului este de 7 euro.

Aici aveți câteva indicații pentru a o găsi mai ușor :

n

Indiferent de anotimp, nu ezitați să faceți o plimbare prin această minunată grădină. Vă oferă liniștea Veronei cum nu o face alt loc.

rgfd

ghjg

20140419_135326

2 Comments on “Labirintul ascuns din Verona, Giardino Giusti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *