Plecați de acasă

Entuziasmată că plec în vacanță, îmi fac bagajele cu 1 săptămână înainte ca nu cumva să uit ceva. Liste, haine aruncate, bagaje peste tot, agitație, cam asta este imaginea pe la noi prin ogradă înainte de a pleca într-un loc frumos.

Mă liniștesc abia în avion când știu că nu mai contează nimic pentru că am plecat în vacanță 🙂 Marius, încă stresat de grijile mele, dacă am încuiat ușa, dacă am stins luminile, dacă am scos tot din priză și alte lucruri de genul ăsta, chiar dacă am verificat de 100 de ori înainte, are grijă să mă liniștească și să-mi spună că este totul în ordine. Drum bun, poze multe, încântare maximă.

La destinație totul începe într-o viteză amețitoare 🙂 Ajuns, spălat, mâncat, schimbat, plecat în oraș. Nu pierdem nici măcar o secundă. De multe ori nici nu observ lucrurile din camera de hotel. Marius e cel care-mi mai spune: “Ai văzut ce tablou drăguț aveau?” Se pare că mi-a scăpat. Când sunt în cameră sunt ocupată să mă uit pe hartă să vedem ce mai e de vizitat și să-mi fac gentuța pentru următoarea ieșire 🙂

Și astfel, chiar dacă mergem într-un city-break sau într-o vacanță mai lungă, totul se desfășoară ca la maraton. Și când spun maraton mă refer la faptul că vizităm mai mult decât ar face altcineva asta, tocmai pentru că nu știi când mai ajungi acolo și pentru că vrem să cuprindem multe într-un timp scurt. Nu mă pot întoarce din vacanță cu gândul c-aș fi putut vizita atât de multe iar eu am ales să stau la plajă sau în cameră. De plajă și relaxare am parte și acasă. Nu spun că nu stau, stau 2 zile la soare, dar aleg să mă relaxez altfel, prefer să merg, să cunosc, să mă încarc cu energia emanată de forfota orașului.

Și nouă asta ne aduce fericirea. Să vedem tot, să descoperim lucruri interesante și să plecăm de acolo cu un bagaj mai mare de experiențe. Vrem să cunoaștem lumea și să completăm cu ceea ce ne lipsește.

Vacanțele ne inspiră și ne schimbă. Ne aduc energie pozitivă iar noi ne hrănim cu această emoție a călătoriilor.

20150907_140250

Vacanțele tale cum sunt? Seamănă cu ale noastre?

 

 

 

0 Comments on “Plecați de acasă”

  1. Cu cat pleci mai mult, cu atat, ai microbul asta in sange si in creier mai bine agatat, asa ca, eu am cel putin 10 ani de cand calatoresc destul de mult, dar am aceeasi energie de fiecare data, sa vad cat mai multe. Daca seara cand ajung la hotel, nu ma dor picioarele de mers, nu urla aparatul foto ca nu mai are acumulatorii incarcati si nu pot trage cu creionul pe harta orasului/a zonei un tur mare, inseamna ca ceva se intampla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *