Cum să eviți să cumperi lucruri scumpe în vacanță

 

Să ne înțelegem, vă vorbesc din experiență! Tot ceea ce vă spun acum este testat de mine și țeapa mi-am luat-o eu. Voi doar luați aminte și buzunarul vostru o să fie mai plin.

Și-acum hai să vedem cum puteți salva niște bani!

  • Nu cumpăra niciodată suveniruri de la prima tarabă! Dacă ajungi într-o zonă turistică, un bun exemplu ar putea fi La Rambla din Barcelona, locul va fi plin de tarabe sau magazine cu suveniruri. Cel mai bine ar fi să dai o tură până la capăt și înapoi, să vezi tot și la întoarcere să compari prețurile. Dar pentru că nu are toată lumea timp sau răbdare să facă asta, îți dau eu un pont. Același magnet de frigider îl vei găsi la prima tarabă cu 5-10 euro, iar pe la mijloc cu 1 euro. Vânzătorii îți pot face și alte oferte. Uneori chiar te roagă să negociezi 🙂 Încearcă!
    DSC_8109
  • Nu cumpăra albumele alea scumpe pe care ți le vând la obiectivele turistice! Tactica lor este următoarea: la intrare stă cineva care te întreabă dacă accepți să îți facă o poză pe care o vei vedea la ieșire și tot acolo o poți și cumpăra. Ideea este că vei da o mică avere pe niște poze aparent interesante. Oricum tu îți faci 100 la fiecare pas. Noi avem exemplul clar de la stadionul Camp Nou- Barcelona, unde am dat 50 de euro pe un album cu 5 poze, 1 magnet de frigider și un breloc. Uuuu!! Ce afacere am făcut! Dar stai! Când ajungi pentru prima dată acolo, te gândești: “Merită! Cine știe când mai ajung aici!” Sunt convinsă că prima impresie a voastră a fost: “Sunt niște țicniți!” Dar asta nu e tot! În zilele următoare am fost și la Pedrera unde am făcut același lucru. De data asta am dat mai puțin: 12 euro pe 3 poze! “Asta da afacere”, mi-am zis! Evident, comparam totul cu albumul de zilele trecute care ne-a ruinat. Nu ne-am oprit aici și-am vrut să vedem și Acvariu unde ne-am gândit să ne mai luam o amintire, de data asta cu 8 euro 1 poză, ca să avem colecția completă. Și-așa… am dat o grămadă de bani pe poze, da! Totuși, nu-i așa că asta pare reală? :))   =>
    11988372_885740288168054_897182149308734690_n
  • Să nu bei cafea la barul de lângă cel mai important obiectiv turistic! Vei da pe ea de 4 ori mai mult decât ar costa peste drum. Ia încearcă să traversezi strada! O să rămâi cu mai mulți bani în buzunar!
  • Du-te direct și ia-ți o cartelă pentru călătorii multiple! Nu da banii pe fiecare bilet în parte, nici măcar în prima zi când n-ai habar de unde să cumperi cartela! Mergi direct la metrou! Acolo găsești tot ce îți trebuie. Și la chioșcurile de ziare. S-ar putea chiar să nu ai nevoie de bilet. Poate te-ai cazat aproape de centru.
  • Nu-ți cumpăra mâncare din aeroport! Vei da foarte mulți bani. Ia-ți mâncare cu tine de acasă! Sandwichuri poți lua în bagajul de mână!

Noi pe astea le-am testat! Ai tu alte idei pentru a economisi bani? Dă-ne și nouă de știre!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *