Pleci în vacanță? 10 lucruri pe care să le iei cu tine în geantă atunci când străbați orașul

 

 

De fiecare dată când plec în vacanță iau cu mine toată casa. Tot ce-mi trebuie și tot ce nu-mi trebuie 🙂 nu știi niciodată de ce ai nevoie, nu-i așa?

 

1305654520968538552f52b0dbb86f7c

În valiza mare pun absolut tot :), iar în cea mică, ceea ce consider eu strictul necesar. Scenariul este următorul: ajungi la hotel, îți scoți toate cele și îți pregătești gentuța de cutreierat orașul. Pe lângă telefon, acte, bani și alte mărunțișuri, hai să vezi ce car eu după mine:

  1. Plasturi. Nu plec niciodată fără ei. Pentru mine, plasturii sunt indispensabili. Le fac întotdeauna loc în gentuța aia mică despre care v-am mai povestit aici: http://creativeadventure.ro/2016/02/01/invata-din-greselile-mele-de-vacanta/ 
  2. Șervețele umede. Nu vrei să știi de câte ori am pus înghețată pe o bluză nouă sau câte alte situații au mai fost în care am avut nevoie de ele. Dacă ștergi imediat, e perfect.
  3. Un carnețel în care am notat numere de telefon de la hotel, adresa, alte detalii de călătorie, însemnări de pe drum, lucruri care m-au surprins. E foarte util.
  4. Harta orașului cu obiectivele turistice. De fapt, nu numai harta, ci toate pliantele de la hotel. Vă întrebați unde încap? Câteodată și eu!
  5. Ghidul turistic. Dacă nu mă aflu pe teritoriu cunoscut, întotdeauna îmi iau un ghid turistic cu transcriere fonetică. Obligatoriu transcriere fonetică, altfel îl poți arunca. Nu vei ști în veci cum să pronunți ceva în germană spre exemplu.
  6. Un încărcător portabil de telefon. Este foarte micuț și te ajută în momentele în care mai vrei să faci o ultimă poză dar ai toate bateriile descărcate.
  7. Un balsam de buze/ un ruj. Stai departe de hotel o zi întreagă. Trebuie să îl ai în geantă.
  8. O pilă de unghii. Când te aștepți mai puțin ți se rupe o unghie, ți se agață și te stresează până ajungi la hotel. Îți strică ziua.
  9. Pastile. Mereu am pastile în geantă. Pentru dureri de cap, de dinți sau antiinflamatoare. Te ia durerea de cap fix când nu trebuie! Nu mai ai chef să faci nimic.
  10. Camera. Dacă nu intră în geantă, o pun în rucsacul lui Marius. Dacă nu intră nici acolo, o agăț de gât. Facem mii de poze în vacanță. Dacă aș fi nevoită să iau un singur lucru, aș alege camera imediat.

 

Astea sunt lucrurile pe care eu le port mereu în gentuța aia mică. La tine ce mai încape? Chiar sunt curioasă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *