Cum să îți faci vacanța de neuitat

 

Cum să îți faci vacanța de neuitat? Pai e foarte simplu! Urmărește sugestiile de mai jos, sigur te duc în direcția bună!

 

 1.  Interacționează! Să mă vezi într-o vacanță în Spania sau Franța! Fiind pe teritoriu cunoscut, nu-mi mai tace gura :)) Abia aștept să ajung printre localnici ca să interacționez cu ei. Să-mi vezi zâmbetul când aterizăm sau când ajungem la hotel. Ultima dată am exasperat-o pe recepționera hotelului din Barcelona în care ne-am cazat 🙂 Eu voiam să fac conversație 🙂 Și nu trebuie neapărat să cunoști limba. În Italia m-am descurcat cu ghidul, eu îi spun CARTEA MAGICĂ 🙂 Te scoate din orice încurcătură! Să interacționezi este cea mai bună metodă ca să-ți faci cunoștințe noi, să exersezi limba sau să afli noutățile. E amuzant, îți creează o stare bună, îți face vacanța mai frumoasă. Oricât de nepotrivit este accentul, oricât de puțin cunoști limba respectivă, socializează! Vei vedea că nu e atât de rău pe cât pare!DSC_6585
 2. Mergi pe cărări nebătute! Lasă-te îndrumat de un localnic, caută atracții interesante, mai puțin cunoscute, interesează-te de istoria orașului sau alege locuri care nu sunt puse la rang înalt de către agențiile de turism. S-ar putea să ai surprize! Noi facem asta în fiecare vacanță și ghici ce, mereu găsim ceva interesant.

  DSC_2621

 3. Mănâncă ce nu mănânci acasă! Sangria nu-i niciodată în România ca în Spania, Lomo nu am găsit aici și nici macarons ca-n Franța n-am mâncat. Încearcă specialități culinare de-ale locului și sigur o să rămâi cu o amintire placută!

  20150303_123757 20150909_204427

 4. Mișcă-te oricât ai fi de obosit! Te-ai dus să dormi? Da, sunt convinsă că ai o cameră de hotel absolut superbă, însă nu te-ai dus să lenevești. Puteai să o faci și la tine de pe canapea! Caută obiectivele, vizitează, plimbă-te, absoarbe toată informația pe care o găsești, încarcă-te cu energia locului ca și când ar fi prima și ultima dată când mergi!

  DSC_6887

 5. Fă shopping! Crezi că-ți trebuie așa mulți bani pe cât îți imaginezi? Nu! Mergi la sfârșitul lui ianuarie – începutul lui februarie, în mai sau august-septembrie în Franța sau Spania! Ce iei cu 20 de euro în timpul anului, iei în perioada aia cu 1 euro. E testat.
 6. Ieși în baruri! Ia pulsul locului. În Spania lumea se distrează până dimineață. Acolo poți să-ți dai seama cel mai bine de obiceiurile localnicilor. În Franța, la petreceri, am descoperit activități diferite de ale noastre, ne-au dat afara la ora 1 dimineața de la party sau am intrat în club numai cu buletinul sau carnetul de student 🙂 Spaniolii sunt într-o fiesta de dimineața până seara, 7 zile din 7. O să îți placă!
 7. Îndrăznește! Fă lucruri pe care nu le faci acasă în mod obișnuit. N-ai înotat cu delfinii, n-ai sărit cu parașuta sau n-ai mâncat gândaci? Încearcă acum! O să rămai cu o super amintire de vacanță!

 

Îmbracă-te diferit, încearcă feluri de mâncare pe care acasă nu le-ai încercat din diferite motive, fii liber, îndrăznește, caută aventura și îți garantez că vei avea o vacanță deosebită! Bucură-te, că tot ai dat banii pe vacanța aia. Fă-o de neuitat!

20150306_183508

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *