Regiunea Aquitaine, sud-vestul Franței

DSC_6649

Aquitaine a fost cea dintâi zonă descoperită de mine în Franța. Dragoste la prima vedere.

Poziționată în sud-vestul Franței de-a lungul Oceanului Atlantic și a Munților Pirinei la graniță cu Spania, imaginează-ți numai ce peisaje poți întalni. Ceva de vis. Pau, Bayonne, Dax, Biarritz, Mont-de-Marsan sau Bordeaux sunt doar câteva din orașele minunate ale acestei regiuni ce merită vizitată.

Regiunea este cel mai mare producător de vinuri din Franța, cu un sfert din producția totală a țării. Cele mai bune și cele mai renumite vinuri sunt bineînțeles cele de Bordeaux: Château PontetCanet, Château Troplong Mondot, Château HautBaill, Château Pape Clément sau Château Beau-Séjour Bécot. De fapt, orice vin alegi, e mai bun dacă îl bei în în deplasare. Ce poate fi mai frumos decât să savurezi un pahar de vin roșu pe o terasă din Biarritz la apus? Crede-mă că n-am văzut peisaj mai frumos.

DSC_6798

Este o așezare perfectă atât pentru schiat pe timpul iernii cât și pentru băi în ocean vara. Desigur, o relaxare absolută tot timpul anului, cu un climat excelent pentru plimbări, cu sărbători frumoase ca zilele orașului Dax care împânzesc localitatea de turiști îmbrăcați în alb și roșu ce petrec în stil mare.
diapo-petit-festive-1

                                                                                    Dax, zilele orașului
 
Cu peisaje superbe, localnici primitori și mai deschiși decât am întalnit în alte zone din Franța, regiunea are cu ce se lăuda. Cafenele la orice pas, restaurante cu mâncare bună, plaje superbe, atracții turistice, liniște, curățenie și multă verdeață, ca restul Franței, fără îndoială! Răspunsul unui turist la întrebarea: “Și cum ți se pare Franța? va fi întotdeauna:”Verde!”

Aștept impresiile voastre dacă ați trecut pe aici!    
                                                          

                                                              Biarritz

                                                               Bordeaux

                                                        

                                                       Saint-Jean-de-Luz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *