Do It Yourself – Day 9 – Decorațiune luminoasă

Trebuie să vă spun că decorațiunea din seara asta mi-a luat aproximativ 2 ore jumătate, însă rezultatul este unul foarte drăguț. Este o sferă luminoasă din pahare de unică folosință cu o instalație de brad.
Timpul se înjumătățește dacă folosiți 50 de pahare în loc de 100 cum am folosit eu.

Să vedem de ce avem nevoie:

  • 50 (pentru cea mică)/ 100 (pentru cea mare) de pahare de unică folosință
  • 1 instalație de brad cu 100 de becuri/ sau cu mai puține
  • 1 capsator
  • 1 cârlig de rufe pentru prindere în timpul montării ei
  • 1 bormașină / sau 1 foarfecă (eu am folosit 1 forfecuță ascuțită (ca cea pentru unghii) pentru înțepat  și 1 foarfecă normală pentru realizarea orificiului.

Pasul 1. Înțepați fundul paharului cu o forfecuță sau cu bormașina și realizați orificiul prin care vor intra beculețele. Faceți asta pentru fiecare pahar în parte.

Pasul 2. Capsați paharele între ele. Pentru prima parte eu am capsat 18 pahare. Puteți capsa mai puține și astfel o să iasa mai mică.

Pasul 3. Vă puteți ajuta de un cârlig pentru a ține paharele lipite până le capsați. Capsați partea de jos de cea de-a 2-a. La fel realizați până în vârf. Trebuie realizate 2 astfel de părți și apoi unite între ele.

Pasul 4. Introduceți câte un beculeț în fiecare orificiu făcut în pahar, lăsând afară aproximativ 30 de cm în partea cu telecomanda instalației.

Pasul 5. Vă mai rămâne instalație și pentru cea de-a 2-a parte. Trebuie să o desfaceți până la capăt și procedați la fel ca și cu prima.

Pasul 6. Pentru final, uniți cele 2 părți prin capsare.

Decorațiunea este gata și acum îmi luminează camera. Stă alături de brad și participă la decorul de sărbătoare. Puteți realiza și voi această minunăție! Este simplu după cum ați observat. Sigur o să fiți mulțumiți de ce o să iasă ! Garantez pentru asta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *