Interviu cu un artist handmade – Special Design

Cristina Efimov este un artist handmade la început de drum care face niște lucruri extraordinare.
Mai jos găsiți un interviu în care ne-a răspuns pe larg la toate întrebările. O găsiți aici cu mai multe poze și detalii legate de activitatea ei.

 

  1. Ce faci tu? Cu ce te ocupi? 

Eu mă ocup de realizarea de aranjamente florale din hârtie ce pot folosi la înfrumusețarea meselor de la un eveniment, de buchetul miresei și al nașei, de realizarea de cocarde sau buchete pentru domnișoarele de onoare, de aranjarea și decorarea mesei de prezidiu, a celei destinate pentru candy bar, de confecționarea de mărturii din diferite materiale cât și a numerelor de masă, fiind deschisă la propunerile clienților pentru a realiza împreună cu ei un eveniment  deosebit.

 

  1. Cât timp îți ia să realizezi un buchet de flori sau un ornament pentru masă? 

Timpul acordat unui aranjament depinde în mare parte de mărimea acestuia, dar în general acord cam 8 ore confecționării și montării unui buchet.

  1. Spune-ne de ce să alegem florile de hârtie în locul celor naturale pentru un eveniment?

Deoarece fiecare nuntă trebuie să fie unică și deosebită, iar aranjamentele sunt făcute la cerere și ele nu sunt create în serie, ci dupa bunul plac al clienților. Acest lucru aduce un plus de originalitate. Dacă vorbim de partea financiară, un astfel de aranjament este mult mai ieftin decât unul natural, care nu rezistă foarte mult. Ele pot fi oferite cadou invitaților, după nuntă, ca semn de apreciere. În acest mod ei vor avea ca amintire acel buchet pentru o perioadă îndelungată.

 

  1. Care sunt preţurile pe piaţa românească pentru asemenea produse? Crezi că este o activitate care îţi poate aduce profit?

Când am început acest hobby nu m-am gândit că el ar putea deveni o sursă de profit. Fac asta cu multă placere și am observat că atunci când faci un lucru cu pasiune, vin și beneficiile financiare. Sincer, nu stiu foarte multe persoane din această branșă ca să pot spune niște prețuri, dar pot spune că raportul calitate-preț al produselor mele, este unul  foarte bun, aranjamentul de 35-40 de trandafiri ajungând la 70-80 de lei, în comparație cu unul natural, care poate costa minim 200 de lei. În general practic un preț pachet pentru un eveniment, astfel dacă clientul dorește mai multe aranjamente și alte servicii,  prețul scade.

  

  1. Prin ce metodă îți promovezi produsele? 

Consider că promovarea vizuală este cea mai bună, că atunci când diferite persoane îmi văd aranjamentele la diferite evenimente și astfel își fac o părere de cum arată în realitate un astfel de buchet, dar în general îmi promovez  produsele pe pagina mea de Facebook „Special Design”, unde postez diferite aranjamente și astfel pot primi aprecierea clienților, iar contactul cu potențiali clienți se face mult mai rapid.

 

  1. De ce crezi că ar trebui să țină cont cei care îți împărtășesc pasiunea? 

De faptul că începutul este greu în toate, dar daca ai timp și dăruire pentru o anumită pasiune, beneficiile vin cu timpul, iar satisfacția este una pe măsură. Pe lângă activitățile de rutină ale zilei, trebuie să ne ocupăm și de cele care ne mulțumesc sufletul.

 
Cristina Efimov pune mult suflet în proiectul ei “Special Design” și asta se vede. Pe noi ne-a cucerit. Pe tine?

 

Save

One Comment on “Interviu cu un artist handmade – Special Design”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *